Wimbledon за първи път с пълно телевизионно покритие чрез три тв канала



07-06-2011 15:50 | Николай Драгиев

На 20-и юни е тазгодишния старт на най-престижния турнир в света на тениса – Wimbledon. Ежегодното състезание на „Ол Инглънд клъб” е еквивалентът на световното първенство във футбола – бляскаво събитие, чийто трофей е повече от победа. Купата на Уимбълдън означава класа и е подпис в книгата с традициите.


125-ото издание на шампионата с единствените през годината зелени кортове е срещата, за която се готвят световните най-добри през целия сезон 2011.  Две седмици преди началото на Уимбълдън, световният №1 Рафаел Надал си тръгна с трофея от Откритото първенство на Франция. Федерер спря победния марш на Джокович към срещата за първото място на стълбицата на "Ролан Гарос". В свои изказвания през годината тримата първи признаха, че целта им е да бъдат световния №1, но мечтата им е купата от Лондон. 

През последните дни организаторите на ‘кралския’ турнир обявиха последните промени по кортовете, както и новостите около системата ‘ястребово око’. Девет от кортовете имат телевизионно покритие, като след първата седмица излъчват седем от тях, което е повече от които и да е друг турнир от Големия Шлем. Традиционната отразяваща телевизия BBC използва 78 камери, разположени около всички кортове, а местата за коментатори наброяват внушителната цифра 120.


В България от 2010 г четиригодишният договор за телевизионни права държи TV+. От тази година, турнирът ще се излъчва и по FILM+ и възобновената FILM+ HD. Това ще позволи да се направи пълно покритие на срещите, като световният фийд ще върви в продължение на 12 часа в high definition и без прекъсване по FILM+ HD. 

 

Паралелно със световния фийд по FILM+ почитателите на тениса ще могат да гледат срещите от всички телевизионни кортове, които не са включени с основната картина. През 14-те дни на турнира TV+ ще излъчва в стандартно качество и 16:9 избрани моменти  от най-интересните срещи от световния фийд.

Коментатори на Уимбълдън 2011 ще бъдат главният редактор на спортната редакция на TV+ Здравко Танев, Кирил Владимиров и Тодор Алексиев.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини