Медведев е на две крачки от завръщане като №1 в света



Медведев е на две крачки от завръщане като №1 в света
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
29-03-2022 10:04 | Tennis24.bg

Даниил Медведев е на две победи от завръщане като №1 в света, след като се справи с испанеца Педро Мартинес на Мастърса в Маями - 6-3, 6-4. Руснакът имаше нужда от 84 минути и три пробива, за да отмести от пътя си съперника, който е №42-ри в ранглистата.

Отличният начален удар бе в основата на успеха на Медведев. В първия сет той загуби едва четири точки на свой сервис, а брейк в осмия гейм бе достатъчен за успеха. Във втората част световният №2 постигна ранен пробив и всичко сочеше, че мачът ще завърши бързо, но Мартинес все пак вдигна нивото си и успя да изравни за 2-2. Медведев обаче стигна до нов гейм при сервис на съперника за 4-3, след което затвори мача, без да загуби точка на свое подаване.

В следващия кръг негов съперник ще бъде талантливият американец Дженсън Бруксби, който постигна поредна впечатляваща победа през сезона – 6-3, 5-7, 6-4 над Роберто Баутиста Агут. Още по-впечатляващо бе, че в третия сет Бруксби губеше с 0-4, но спечели шест последователни гейма след това.

Стефанос Циципас продължава да впечатлява с представянето си в Маями. Гъркът преодоля с 6-4, 6-3 Алекс де Минор, за да се класира за осминафиналите на надпреварата. Пред световния №5 стои ново тежко препятствие – Карлос Алкарас, който надигра Марин Чилич с 6-4, 6-4. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини