Цвети Пиронкова: Любовта е голяма мотивация за мен



07-06-2011 17:00 | Николай Драгиев

Най-добрата българска тенисистка Цвети Пиронкова споделя, че не съжалява за избора си да гради спортна кариера. Тя признава обаче, че пътуванията по света никак не й се нравят и предпочита да бъде повече в родния Пловдив.

"Обичам тениса и винаги ми е било мечта да съм от неговия свят. Не съм в топ 10, но съм по едни и същи турнири със състезателките от големия елит. Постоянно се срещам с тях на корта и извън него. Чувствам се част от т.нар. "пътуващ цирк". Част съм от този цирк и това за мен е сбъдната мечта. Смятам се за реализирана, защото само аз си знам какво ми е коствало това и на каква цена съм го постигнала."

Пиронкова отчита, че заради тениса трябва да се откаже от много неща, но тя е приела това. "Определено имам много ограничения и те са свързани с тениса. Не мога да правя каквото си искам, трябва да спазвам режим. В момента съм в пика на своята кариера и трябва да правя определени неща, други - не. Това са най-силните моменти в кариерата ми."

Българката не е мислила каква специалност би записала в университет, след като приключи с тениса. Все пак тя иска да остане в тениса и да създаде тенис клуб. "Образованието за мен е много важно, но за момента имам завършено само средно в спортното училище. Нямам обаче никакво време да се занимавам с учене. След като приключа кариерата си, не знам към какво ще се насоча

"Много бих искала да остана в спорта и дори да направя свой тенис клуб. Академия звучи много мащабно, но клуб искам. От община Пловдив обещаха да ми помогнат с терен, виждам съдействие и нещата вървят. Живот и здраве, може до няколко месеца да има развитие, но е дълъг процес, сериозна инвестиция."

Цвети споделя и за "женските си слабости". "Обичам да ходя по фризьори, на маникюр, това страшно ме разтоварва. Обичам шопинга. По отношение на четенето съм на моменти. Миналата година четях много книги. Това е отличен начин да си "губиш" времето по турнирите и при пътувания."

Родната тенис звезда благодари на своя приятел Михаил Мирчев, който в последно време я подкрепя изцяло във всичко, което прави. "Той вече е част от моя живот! Изключително съм щастлива от това, подкрепя ме във всяко нещо, което правя, и съм му много благодарна. Любовта за мен е страхотно чувство. Любовта определено е и голяма мотивация. Поне за мен е така."


Инес Павлова, списание "Hello".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини