Вавринка и Тийм се завърнаха на корта след дълга пауза



30-03-2022 15:09 | Tennis24.bg

Доминик Тийм и Стан Вавринка бяха категорични, че ще се концентрират върху позитивните неща от участието си на турнира от сериите „Чалънджър“ в Марбея, Испания. И двамата отпаднаха още в първия кръг, но въпреки това са доволни от изявите си. След поражението си от 228-ия в ранглистата аржентинец Педро Качин, Доминик Тийм заяви, че денят е бил изпълнен с големи емоции и смесени чувства.

„Може да си представите колко щастлив бях отново да изляза на тенис корта и да правя това, което обичам най-много“, коментира Доминик Тийм в профила си в Инстаграм.

„След всички месеци и проблеми, които имах в последните месеци, най-после мога да играя отново и да почувствам адреналина от състезанието. Отново се почувствах като тенисист“, добави 28-годишният Тийм.

Стан Вавринка, който навърши 37 години в понеделник, получи травма на крака в началото на 2021 година и претърпя операция. Той загуби от шведа Елиас Имер, но каза, че се е чувствал добре.

„Мисля, че физически съм добре. Като цяло нагласата ми е позитивна“, заяви Вавривка след двубоя.

„Бях много щастлив, че отново участвам в турнир и мога да изпитам емоциите и стреса от даден мач. Тренирам сериозно и ще продължа, за да вляза в по-добра форма в следващите седмици. Въобще не се тревожа“, добави Стан Вавринка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини