Карлос Алкарас - бъдещето е сега



Карлос Алкарас - бъдещето е сега
Свързани играчи
Тагове
03-04-2022 23:02 | Tennis24.bg

Карлос Алкарас спечели титлата от турнира по тенис от сериите Мастърс 1000 в Маями. 

18-годишният Алкарас се наложи със 7:5, 6:4 над норвежеца Каспер Рууд във финала на надпреварата, която се проведе на футболния стадион "Хард Рок". За испанеца това е първа титла от турнир от подобен ранг, като успехът само затвърди отличното му представяне на американска територия. Преди две седмици той игра полуфинал на турнира "Мастърс" 1000 в Индиън Уелс, където загуби от именития си сънародник Рафаел Надал.

С успеха си Алкарас стана най-младият шампион в историята на турнира в Маями, подобрявайки постижението на Новак Джокович, който взе титлата на 19. Освен това испанецът ще прибави над 1,2 милиона долара към банковата си сметка, което е почти толкова, колкото бе спечелил до момента в кариерата си.

Поставеният под номер 14 в схемата Алкарас започна колебливо мача и допусна номер 6 в схемата Рууд да поведе с 3:0 гейма. Преднината на норвежеца обаче не се задържа дълго и тийнейджърът изравни при 4:4. Алкарас обаче успя да направи още пробив малко след това - за 6:5, след което отрази една точка за пробив в 12-ия гейм, за да затвори първата част при третия си сетбол.

Това явно разстрои Рууд и той допусна два ранни брейка във втория сет, за да изостане с 0:3 гейма. Норвежецът веднага успя да върне единия пробив и да намали до 2:3, но в следващите три сервис гейма на Алкарас успя да вземе общо едва две точки и така не стигна до обрат.

От началото на сезона Алкарас има 18 победи в 20 изиграни мача, а единствено Рафаел Надал и Майкъл Чън са печелили титла от турнир "Мастърс" на по-ранна възраст. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини