Григор Димитров с нов отличен мач и място на полуфиналите



15-04-2022 17:27 | Tennis24.bg

Григор Димитров се класира за полуфиналите на Мастърс 1000 турнира в Монте Карло. Най-добрият български тенисист се наложи с 6:4, 3:6, 7:6 (2) над Хуберт Хуркач и за втори път в кариерата си (след 2018 г.) достигна до финалната четворка в Княжеството. 

Изключителна драма се разигра в края на третия сет, когато Хуркач сервира за мача при 5:4, но се пропуска, а малко по-късно при 6:5 за Димитров българинът изпусна два мачбола, преди да затвори срещата в тайбрек.

Следващият съперник на Димитров ще бъде испанецът Алехандро Давидович Фокина, който по-рано през деня надви в три сета първата ракета на САЩ Тейлър Фриц. 

Григор Димитров изигра първи сет, в който представянето му граничеше със съвършенството. Българинът направи ранен пробив още в третия гейм, като за целия сет загуби общо 3 точки на свой сервис. Съвсем заслужено Григор откри резултата с 6:4 след 34 минути игра. 

През втората част Хуркач чувствително намали грешките и на свой ред показа, че не случайно е на 14-та позиция в световната ранглиста. Полякът успя да пробие за първи път сервиса на Димитров в шестия гейм и поведе с 4:2, след което нямаше затруднения да изравни резултата в сетовете – 4:6, 6:3. 

Финалната трета част започна отлично за Хуркач, който осъществи пробив още в откриващия гейм. Димитров обаче не се предаде и след няколко страхотни отигравания успя моментално да върне брейка и да изравни геймовете. В гейм №8 българинът получи два скрити мачбола, но и в двата случая Хуркач се измъкна и успя да вземе подаването си и да изравни за 4:4. В ответния гейм полякът на свой ред стигна до точка за пробив, която реализира след непредизвикана грешка на Димитров. 

Сервирайки за мача Хуркач игра колебливо и позволи на Димитров, подобно на началото на сета, веднага да върне пробива – 5:5. При 6:5 в своя полза Димитров пропусна два мачбола и така се стигна до тайбрек, в който българинът се наложи със 7:2 точки и след два часа и половина игра си гарантира място във финалната четворка. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини