Рафа Надал поднови тренировки



18-04-2022 17:50 | Tennis24.bg

Световният №4 Рафаел Надал поднови тренировки точно 4 седмици, след като спука ребро по време на участието си на турнира от Мастърс 1000 сериите в Индиън Уелс (САЩ). Новината съобщи лично Матадора в профила си в „Туитър“, където публикува и снимка от днешното занимание. 

„Днес, след 4 седмици без да стъпвам на тенис корт, направих първа лека тренировка“, похвали се Рафа в социалните мрежи. 

Както се очакваше, Надал пропусна турнирите в Монте Карло и Барселона. Оптимистичните прогнози сочат, че испанецът ще се завърне на корта за домашния Мастърс 1000 турнир в Мадрид, който започва на 1-ви май. Другият вариант пред Рафа е Мастърс 1000 в Рим, който започва седмица по-късно (8-ми май). 

Основната задача пред Надал е да бъде на 100% здрав за Откритото първенство на Франция – „Ролан Гарос“, което започва след малко повече от месец (22-ри май). 

Припомняме, че Надал започна годината по феноменален начин, печелейки титлата в Мелбърн (АТП 250), Откритото първенство на Австралия, турнира в Акапулко (АТП 500), след което контузен загуби финала в Индиън Уелс. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини