Динев, Дженев и Янева се класираха за полуфиналите в Хасково



22-04-2022 15:09 | Tennis24.bg

Динко Динев и Адрияно Дженев при юношите и Елизара Янева при девойките се класираха за полуфиналите на сингъл на международен турнир по тенис от втора категория на ITF в Хасково. Състезанието е с повече от 20 годишна история. 
№5 в схемата при юношите Динко Динев победи на четвъртфиналите с 6-4, 6-4 Ислам Оринбасар от Казахстан. Това е трета поредна победа за Динко при само един загубен сет. За място на финала Динев ще играе срещу №8 в схемата Никола Зекич от Сърбия.

Адрияно Дженев постигна трета убедителна победа без да загуби сет. На четвъртфиналите Дженев се наложи с 6-0, 6-2 над Мачей Кош от Полша. Вчера Адриано елиминира №1 в схемата Макс Батиутенко от Казахстан с 6-4, 6-0. На полуфиналите Дженев ще играе срещу Илия Максимчук от Украйна.

15-годишната Елизара Янева продължава с великолепното си представяне във втори пореден турнир. Талантливата българка стигна до полуфиналите предната седмица на турнира от първа категория в Пловдив.

Сега Янева отново е на полуфинал. Днес Елизара направи отрат и се наложи с 0-6, 6-4, 6-4 над четвъртата поставена Катерина Лазаренко от Украйна. За място на финала българката ще играе срещу втората в схемата Ана Зирянова от Русия.
Със спечелените точки в последните две седмици Янева ще пробие в топ 200 на световната ранглиста за девойки.

Изабел Кузманов отстъпи на четвъртфиналите с 6-3, 5-7, 4-6 от Юлия Луденко от Русия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини