Томова се класира за втория кръг, Шиникова отпадна



27-04-2022 15:29 | Tennis24.bg

Виктория Томова се класира за втория кръг на турнира на червени кортове в Истанбул (Турция) с награден фонд 60 хиляди долара. Първата ракета на България се наложи с 6:4, 6:1 над квалификантката Оана Гаврила (Румъния). Срещата продължи 88 минути.

Вики започна лошо срещата и загуби първите четири гейма. След това класата си каза думата и със серия от шест поредни спечелени гейма Томова взе първата част с 6:4. Добрата серия за българката продължи и във втория сет. В него тя поведе с 2:0 и загуби само един гейм до края.

Във втория кръг Томова ще играе Николета Даскелу от Румъния или Диана Шнайдер от Русия.
 
Друга българка Изабелла Шиникова отпадна на старта на надпреварата. Изабелла беше елиминирана от поставената под номер 4 Сузан Бандеки (Швейцария) с 4:6, 4:6 за 110 минути. Българската националка загуби първия сет след ключов пробив в седмия гейм. Във втората част тя пропусна всичките си четири възможности за брейк, а при 4:4 не успя да удържи подаването си и това се оказа решаващо.
 
Шиникова продължава в турнира на двойки, в който участва в дует с Исалин Бонавентюр от Белгия. На четвъртфиналите утре двете ще срещнат Сузан Ламенс (Нидерландия) и Марина Мелникова (Русия).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини