Рекорден брой участници в 18-ото издание на Амбинор Къп



28-04-2022 15:41 | Tennis24.bg

Рекордните 86 състезатели са заявили участие в 18-ото издание на националния турнир по тенис за мъже "Амбинор Къп" с награден фонд 2 хиляди лева, който ще се състои на червените кортове на ТК "Левски" в София от 2 до 7 май. 

Водач в схемата е Милен Янакиев, а втори поставен е националът на България за Купа "Дейвис" и държавен шампион в зала Пьотр Нестеров. Още двама играчи имат точки за световната ранглиста. Това са Джордж Лазаров, поставен под номер 3, както и защитаващият титлата си и двукратен шампион в надпреварата Пламен Милушев, който е четвърти в схемата.

Номер 8 пък е финалистът от предишните два сезона Диан Недев.
 
"18 години е сериозна традиция. Започнахме като на шега, но турнирът вече е с много дълга история. Минахме през всякакви кризи, но продължаваме и се надявам да не спираме. Основната идея беше и си остава да дадем възможност на по-младите български тенисисти да се срещнат с по-опитни. Можем с гордост да заявим, че оттук са минали всички водещи наши играчи в последните години, с изключение на Григор Димитров. Интересът по традиция е голям, но това е очаквано, защото това е и първи турнир на червено за сезона на открито", коментира д-р Петър Велев, собственик на основния спонсор на надпреварата, който освен наградния фонд от 2000 лева, осигурява и предметни награди с продукти за възстановяване за всеки един състезател.

Състезанието започва на 2 и 3 май с квалификационна схема, в която за се записали рекордните рекордните 71 тенисисти, след което на 4 май стартират срещите от основната схема. Финалът е на 7 май (събота) от 10.00 часа, като шампионът ще заработи 1000 лева.
 
"Това по традиция е първото състезание на открито за сезона и интересът наистина е доста голям. Имаме рекордните 86 заявки с квалификация от 71 тенисисти. Нивото е добро. Продължаваме на даваме шанс за изява на много млади таланти на възраст 15-16 години, които получават възможност да натрупат игрови опит в мъжкия тенис", заяви директорът на турнира Борислав Борисов, като добави, че около 20 от записаните играчи са родени след 2006 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини