Три международни турнира откриват тенис сезона в Санта Марина



29-04-2022 15:17 | Tennis24.bg

С три международни турнира за юноши и девойки в следващите седмици започва поредният богат сезон на Тенис център Санта Марина в едноименния ваканционен комплекс в Созопол. От 1 до 21 май Санта Марина ще е домакин на турнири до 14 и до 16 години от календара на европейската тенис федерация Тенис Европа и до 18 години от календара на международната ITF. Преди това на 30 април и 1 май ще се проведе и турнир от веригата Киндер+ на БФТ.

За участие в турнирите в различните възрастови групи са заявени някои от най-добрите български тенисисти – настоящи държавни шампиони и национални състезатели. За титлите в отделните категории ще се борят Иван Иванов, Елизара Янева, Росица Денчева, Александра Габровска, Каталина Петрова, Георги Георгиев, Александър Василев, Александър Толев, Йоана Радулова, Валерия Гърневска и много други от най-перспективните ни млади тенисисти. По традиция ще бъде силно и чуждестранното присъствие с представители както на всички съседни страни, така и на световни сили в тениса като Великобритания, Италия, Австралия, Германия, Белгия и още много страни.

Турнирът до 14 г. е от 1 до 8 май, като победителите поединично ще вземат 60 точки, а финалистите – 50 точки за ранглистата на Тенис Европа. От 7 до 14 май е състезанието до 16 г. – първото международно в България за тази възрастова група за годината, което носи 120 точки на шампионите, 100 на финалистите, 60 за полуфиналистите и т.н.

Турнирът от календара на ITF за юноши и девойки до 18 години, валиден за световната ранглиста, е от 14 до 21 май. Главни съдии са международно сертифицираните Ивайло Цветков, Антоанета Димитрова и Боряна Гюрчева, а турнирен директор е Николай Пръвчев.

Международните турнири на Тенис център Санта Марина са поредната отлична възможност за младите български тенисисти да трупат както точки за международните ранглисти, така и състезателен опит в своята страна. Те са и поредните състезания от традиционно богатия календар в Санта Марина. През втората половина на годината за тук са предвидени още един турнир на Тенис Европа до 16 г., както и серия от три турнири за мъже и жени с награден фонд по 15 000 долара от календара на ITF.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини