Класика: Мъри срещу Джокович на осминафиналите



04-05-2022 07:51 | Tennis24.bg

Бившият №1 в света Анди Мъри ще се изправи срещу актуалния водач в ранглистата Новак Джокович в едно от дербитата на осминафиналите на Мастърс 1000 турнира в Мадрид. Дуелът между двамата стана факт, след като във вторник вечер шотландецът надви Денис Шаповалов с 6:1, 3:6, 6:2, записвайки втори последователен успех в Тура за първи път от януари насам, когато достигна до финала на турнира в Сидни.

Припомняме, че преди да се справи с Шаповалов, Мъри надви на старта двукратният финалист от „Ролан Гарос“ Доминик Тийм. 

„На теория нямам никакъв шанс. Той е №1 в света, а аз играя с метал в бедрото, така че би трябвало да нямам шанс. За мен това е отлична възможност да видя къде се намира играта ми в момента“, каза Мъри по повод предстоящата битка с Джокович. За последно двамата играха един срещу в Доха през вече далечната 2017 г. 

„През годините имахме толкова велики битки на най-големите арени в света. Играли сме един срещу друг във финал на всички турнири от Големия шлем, играли сме на финал и тук (в Мадрид). От доста време не съм имал възможността да се изправя срещу него. Изобщо не знаех дали това ще се случи отново някога, така че сега се наслаждавам. Влизам в срещата във фантастично настроение, ще дам най-доброто от себе си, пък каквото стане“, каза още Мъри. 

Двубоят Мъри - Джокович ще бъде в четвъртък. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини