Алкарас записа една от най-важните победи в кариерата си



07-05-2022 00:15 | Tennis24.bg

Рафаел Надал отпадна на четвъртфиналите на турнира от сериите Мастърс 1000 на клей в Мадрид с награден фонд 6,58 милиона евро. Поставеният под номер 3 в схемата испанец загуби от сънародника си Карлос Алкарас с 2:6, 6:1, 3:6 за 2:29 часа.

Надал допусна три пробива и веднъж взе подаването на съперника си през първия сет. В началото на втората част Алкарас, който вчера навърши 19 години, поиска медицинско прекъсване заради проблеми с крака, а след това срещата беше прекъсната за малко заради проблем със зрител в публиката.

Надал доминираше изцяло във втория сет и даде само един гейм на Алкарас. В третата част Алкарас направи пробив в четвъртия гейм и без проблеми затвори срещата с първия си мачбол.

"Това означава много за мен. Цялата упорита работа, която влагах всеки ден, се отплати. Да победиш Рафа - най-добрият играч в историята на клей - означава много", каза Алкарас.

За Надал това беше едва трети мач на клей за сезона, след като се възстановяваше от контузия. За последно той игра в Индиън Уелс през март.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини