Циципас оцеля в петсетов трилър на Ролан Гарос



25-05-2022 09:33 | Tennis24.bg

Финалистът от миналата година Стефанос Циципас оцеля в петсетов трилър на Ролан Гарос. Гъркът изоставаше с 0-2 срещу Лоренцо Музети, но успя да обърне мача и да спечели с 5-7, 4-6, 6-2, 6-3, 6-2 след 3 часа и 36 минути на корта. В началото на срещата Стефанос допускаше огромен брой непредизвикани грешки от форхенд, но подобри сериозно показателите си в този аспект до края на двубоя и това се отрази върху резултата.

Във втория кръг на турнира от Големия шлем поставеният под номер 4 в схемата Циципас ще се срещне с чеха Зденек Колар, който се наложил се над французина Люка Пуй с 3:1 сета.

Мачът се проведе при необичайно студено време в Париж, като много от феновете напуснаха трибуните поради този факт и това, че сблъсъкът приключи след полунощ.

В първия сет Музети допусна първия пробив за 1-3, след което изненада фаворита с два брейка и обърна нещата до 7-5. Промяната всъщност настъпи още във втория сет, когато гъркът повиши значително нивото си. Пасивът от два пробива обаче се оказа прекалено голям.

Отговорът на един от най-силните играчи в света на клей обаче бе гръмовен. Циципас загуби само една точка на свое подаване в сет №3, проби два пъти и се върна мощно в мача с 6:2. Последва далеч по-оспорвана четвърта част, но отново гъркът надделя с 6:3 и срещата отиде в решаващ сет. В него битка нямаше. Ранен пробив за Циципас, затвърден при 4:1, след което мачът бе затворен. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини