Димитров срещу Шварцман – мнението на букмейкърите



26-05-2022 13:36 | Tennis24.bg

Григор Димитров ще се изправи срещу Диего Шварцман в среща от третия кръг на „Ролан Гарос“. Двубоят между двамата ще бъде в петък, а залогът – място на осминафиналите във френската столица. 

Най-добрият български тенисист е в ролята на фаворит преди срещата. Bwin определя шансовете за победа на Григор с коефициент 1.62, докато ставката за успех на Шварцман е по-висока: 2.25. 

Димитров и Шварцман се познават отлично, като до момента са се срещали 4 пъти, а българинът води с 3-1 победи. Аржентинецът спечели по особено драматичен и болезнен начин първия им дуел, който беше на финала на турнира на клей в Истанбул през 2016 г. След това обаче Димитров записа три победи на три различни настилки над този опонент – Ченду, Уимбълдън и в Мадрид преди няколко седмици, където се наложи с убедителното 6:0, 6:3

Ако спечели двубоя в петък, Григор Димитров ще достигне до осминафиналите в Париж за втори път в кариерата си. Предишният такъв случай беше от сезон 2020, когато в IV кръг българинът отстъпи пред Стефанос Циципас. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини