19-годишен датчанин отстрани Циципас на Ролан Гарос



30-05-2022 18:19 | Tennis24.bg

19-годишният датчанин Холгер Руне отстрани миналогодишния финалист Стефанос Циципас и се класира за първия си четвъртфинал не само на „Ролан Гарос“, но и в турнир от Големия шлем изобщо. В отделните части Руне се наложи със 7:5, 3:6, 6:3, 6:4 след малко повече от 3 часа игра. 

„Трудно ми е да опиша какво чувствам в момента. Нещата се случват толкова бързо, невероятно е“, каза в интервюто на корта новата звезда на мъжкия тур. 

„Имах тактика и се придържах към нея. Невероятно щастлив съм, че всичко се разви според моя план. Да бъда агресивен беше от основно значение. Срещу такъв тенисист (като Циципас) нямаш шанс, ако не си агресивен“, каза още Руне. 

На четвъртфиналите Руне ще играе с друг представител на Скандинавия - норвежеца Каспер Рууд. Поставеният под номер 8 в схемата Рууд се справи неочаквано лесно с 6:2, 6:3, 3:6, 6:3 с поляка Хуберт Хуркач за 2 часа и половина игра.

Рууд имаше проблеми единствено в третия сет, в който допусна пробив за 2:4, но през останалото време контролираше спокойно играта. Хуркач пък направи 39 непредизвикани грешки в мача срещу едва 19 за норвежеца, което наклони везните в полза на скандинавеца.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини