Надал се класира за финала след отказване на Зверев



Надал се класира за финала след отказване на Зверев
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
03-06-2022 19:24 | Tennis24.bg

Рафаел Надал се класира за финала на „Ролан Гарос“ 2022. Поставеният под №5 в схемата водеше в резултата в двубоя срещу Александър Зверев със 7:6 (8), 6:6, когато германецът падна лошо на корта и нарани глезена си, което го принуди да прекрати участието си в турнира. Зверев напусна корта с помощта на патерици, като не можеше да стъпва с контузения глезен. 

Иначе двубоят беше повече от равностоен. Двата сета продължиха повече от 3 часа, в които зрителите станаха свидетели на изумителни точки от двамата претенденти. 

„Това е много тежък момент за него (Зверев). Той игра толкова добре, страхотно момче е, съжалявам, че трябваше да приключим срещата по този начин. Надявам се контузията му да не е сериозна и скоро да го видим отново в игра“, каза Рафа секунди след края на двубоя. 

Надал, който днес навърши 36 години, се класира за 30-ти път във финал в турнир от Големия шлем. В неделя той ще преследва рекордна 14-та титла от „Ролан Гарос“, а неговият съперник ще бъде Каспер Рууд или Марин Чилич. 



В неделя Надал ще играе за рекордна 22-ра титла от Големия шлем. По-рано през годината той спечели и Откритото първенство на Австралия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини