Григор Димитров отпадна на осминафиналите в Куинс



15-06-2022 18:21 | Tennis24.bg

Григор Димитров приключи участието си на турнира на тревни кортове в Куинс клъб, Лондон. В среща от втория кръг, най-добрият български тенисист отстъпи с 6:7 (5), 3:6 пред представителя на Нидерландия Ботик ван де Зандсхулп.

Това беше втори двубой между двамата, след като в началото на годината Димитров надви този опонент на АТП 250 турнир в Мелбърн. 

Шампионът от 2014 г. Димитров има за какво да съжалява, тъй като в първия сет успя да пробие за преднина 4:2, след което в ответния гейм водеше с 40:0 и пропусна общо девет геймбола преди да бъде пробит. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който българинът отстъпи с 5:7 точки.

През втората част Ботик ван де Зандсхулп проби в четвъртия гейм, което се оказа напълно достатъчно да се поздрави с крайния успех.

На четвъртфиналите Ботик ван де Зандсхулп ще срещне Алехандро Давидович Фокина, който в първия мач от програмата на централния корт днес победи в 3 сета Алекс Де Минор.

По-късно днес Димитров ще започне и участието си в надпреварата на двойки. Българинът и Дан Евънс ще се изправят срещу американците Тейлър Фриц и Томи Пол.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини