Националите проведоха лагер преди Европейските отборни купи



24-06-2022 15:37 | Tennis24.bg

Националните състезатели на България за юноши и девойки до 14 г. проведоха подготвителен лагер на кортовете на Националния тенис център (БНТЦ) в София.

Юношите и девойки до 14 г. започват в неделя участието си на Европейските отборни първенства. Юношите до 16 г. ще играят на турнир от Европейската отборна купа в Ереван (Армения) от 26 до 28 юни.

България е в състав Иван Иванов (ТК "Супер Спорт", гр.Варна), Димитър Кисимов (ТК "Про спорт", гр.София) и Станислав Косев (ТК "Кристи", гр.Дряново) с капитан Валдислав Матеев.  

Освен България в турнира ще участват тимовете на Армения, Германия, Унгария, Нидерландия, Полша, Словакия и Турция. Първите два отбора ще се класират за финалите на най-добрите осем отбора в Европа.Девойките на България ще участват на турнир в Раковник (Чехия) от 26 до 28 юни.

България е в състав Елеонора Тонева (ТК "15:40", гр.София), Андреа Иванова (ТК "Малееви", гр.София) и Валерия Гърневска (ТК "Българов", гр.Трявна) с капитан Александър Пенев. 

Освен България на турнира ще участват отборите на Австрия, Кипър, Чехия, Ирландия, Израел, Черна гора, Норвегия, Сърбия и Швейцария. Първите два отбора ще се класират за финалите на най-добрите осем отбора в Европа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини