За първи път изцяло германски финал в Хале



11-06-2011 20:35 | Николай Драгиев

В отсъствието на Роджър Федерер шампион на турнира от категорията ATP 250 в Хале ще бъде представител на Германия. Това стана ясно, след като Филип Пецчнер и Филип Колшрайбер достигнаха до мача за титлата.

В първия полуфинал Филип Колшрайбер, който е известен с добрите си игри на трева, надви с 6:3, 6:3 Гаел Монфис. Това е втори финал в Хале за играещия бекхенд с една ръка германец. По пътя си тази година той победи шампиона Лейтън Хюит и Александър Долгополов.

След него, Пецчнер свърши по-трудната част от задачата в Хале за първи път да има изцяло германски финал. Той надви след 7:6, 2:6, 6:3 Томаш Бердих. Това не може да бъде приемано като огромна изненада, тъй като Пецчнер се чувства комфортно на трева и неслучайно на Уимбълдън 2010 взе два сета на бъдещия шампион Рафаел Надал.

Бердих пък за пореден път разочарова и не успя да прибави втора титла от Хале в своята колекция. Той вече има 13 загуби през 2011. Затова пък неговата приятелка Луцие Шафаржова ще спори с Каролина Вожняцки на финал в Копенхаген в неделя.

До момента Пецчнер и Колшрайбер са играли три пъти един срещу друг. Колшрайбер води с 2:1, макар през 2011 в Дубай, успехът да бе за Пецчнер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини