Онс Жабюр стана първата арабка с финал на турнир от Шлема



07-07-2022 18:06 | Tennis24.bg

Тунизийката Онс Жабюр стана първата арабка, която се класира за финала на турнир от Големия шлем. Поставената под номер 3 Жабюр победи 34-годишната ветеранка Татяна Мария (Германия) с 6:2, 3:6, 6:1 на полуфиналите на Уимбълдън и за първи път състезателка от Африка ще играе за мейджър трофей в Оупън ерата на професионалния тенис от 1968 година.

"Това е сбъдната мечта. След години работа, саможертви, радвам се, че всичко това даде резултат. Сега трябва да се подготвя за още един мач тук. Беше много трудно за мен да играя срещу толкова добра приятелка. Затова и исках да споделя момента с нея в края. Тя е вдъхновение не само за мен с това, че се върна толкова успешно на корта след две майчинства. Физически е много здрава, не ти дава лесни точки. Трябваше много да тичам.  Всичко, което прави на корта, е впечатляващо", каза победителката в интервюто си на корта.

"Горда съм от постигнатото. Предполагам, че сега в Тунис е огромна радост. Надявам се да вдъхновя много млади играчи и не само от Тунис и от арабския свят",  добави тя.

В спора за трофея Жабюр очаква победителката от другия полуфинал между шампионката от 2019 година Симона Халеп (Румъния)  и състезаващата се за Казахстан рускиня Елена Рибакина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини