Жабюр и Рибакина посягат към трофея на Уимбълдън



09-07-2022 10:33 | Tennis24.bg

Тунизийката Онс Жабюр и състезаваща се за Казахстан Елена Рибакина ще се изправят една срещу друга във финала при жените на Уимбълдън от 16:00 часа българско време днес. И двете тенисистки дебютират във финал от Големия шлем, като с победа могат да запишат историческо постижение.

Втората ракета в света Жабер се опитва да стане не само първата тунизийка, но и първата африканка с титла от Шлема в Оупън ерата. 27-годишната Жабер достигна четвъртфиналите в Лондон преди година, а през последните две седмици играе на много високо ниво, като записа четири чисти победа, а в двата си трисетови мача срещу Мари Бузкова и Татяна Мария спечели решаващата част с 6-1.

От своя страна 23-годишната Рибакина ще се опита да донесе първа титла от Големия шлем на Казахстан. Родената в Москва тенисистка залага на много агресивна игра, силен сервис и мощни удари от форхенд, като е водачка по направени асове от началото на сезона с над 200. Досега тя имаше само един четвъртфинал в турнирите от Шлема – на Ролан Гарос 2021.

До този момент двете тенисистки са се изиграли три мача помежду си, като Жабер има предимство в баланса с 2-1. Именно Жабер е фаворитка и на букмейкърите, които оценяват нейните шансове за победа на 1.66, докато коефициентът за успех на Рибакина е 2.30.

Финалът между Жабер и Рибакина започва в 16:00 часа. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини