Доминик Тийм напомни за най-добрите си дни на корта



14-07-2022 20:02 | Tennis24.bg

Доминик Тийм се класира за четвъртфиналите на турнира на червени кортове в Бостад, който е от категория АТП 250. Австриецът записа голяма победа, налагайки се със 7:6 (5), 3:6, 6:4 над Роберто Баутиста Агут в двубой, който продължи 2 часа и 41 минути. 

„Страхотно е, че мога да играя тук“, каза Тийм в интервюто на корта. „Атмосферата е страхотна и съм изключително щастлив, че днес успях да победя и да си гарантирам поне един двубой в турнира“. 

„Победата срещу Емил Руусувуори (в първия кръг) ми вдъхна увереност в силите, че мога да се конкурирам с най-добрите в света, какъв е Роберто. Винаги е трудно срещу него. Очаквах и се надявах да бъде равностоен двубой. След като взе тайбрека на първия сет си казах, че мога да спечеля и двубоя. Вярвах до края на срещата, че мога да победя. Третият сет беше много добър“. 

28-годишният тенисист пропусна втората част от миналогодишния сезон заради контузия на китката. Той пристигна в Бостад с 0 победи от 6 мача в световния тур  този сезон. 

За последно Тийм достигна до четвъртфинал в тура миналия май в Мадрид. Неговият следващ опонент ще бъде Себастиан Баес или Алехандро Давидович Фокина. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини