Тийм на втори пореден четвъртфинал в тура



Тийм на втори пореден четвъртфинал в тура
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
21-07-2022 15:33 | Станко Димов

Доминик Тийм се класира за четвъртфиналите на турнира на клей в Гщаад, след като победи Федерико Делбонис със 7:6 (6), 6:3. Австриецът имаше преднина 5:2 гейма в първата част, но въпреки това се стигна до тайбрек, в който Тийм отрази два сетбола, преди да се наложи ц 8:6 точки. През втората част Тийм проби рано и до края на срещата не допусна колебания на собствен сервис, поздравявайки се с успеха след час и 57 минути игра. 

„В този момент всяка една победа е много важна“, каза австриецът в интервюто на корта. „Ключът за успеха днес беше първият сет. Миналата седмица играх на четвъртфинал в Бостад и наистина исках много да се представя силно и тук“. 

„Вече спечелих два мача тук, което означава много за мен в този момент. Имам нужда от тези точки. Всеки спечелен двубой е специален“.  

На четвъртфиналите в Гщаад Тийм ще срещне квалификанта от Перу – Хуан Пабло Вирияс, който отстрани третия поставен Роберто Баутиста Агут. 

Тийм пази добри спомени от Гщаад, където е шампион от 2015 г. Последният турнир, който австриецът спечели е Откритото първенство на САЩ през 2020 г. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини