Кириос срещу Медведев още във втория кръг в Монреал



10-08-2022 10:03 | Tennis24.bg

Ник Кириос продължава с чудесното си представяне в последните седмици. Австралиецът записа 13-а победа в последните си 14 мача с успех с 6:4, 6:4 над аржентинеца Себастиан Баес в първия кръг на турнира по тенис на твърда настилка в Монреал от сериите Мастърс 1000.

Кириос започна срещата по фантастичен начин и поведе с 4:0 гейма, преди да допусне първи пробив от финала на "Уимбълдън" насам, с който Баес намали на 3:5 гейма. До обрат в сета обаче аржентинецът не успя да се добере.

Във втория сет ситуацията на корта не се измени особено, като отново Кириос бе този, който контролираше играта. Австралиецът спечели подаването на противника си в петия гейм, което му разчисти пътя към крайния успех.

Във втория кръг Кириос ще играе с водача в световната ранглиста Даниил Медведев, като интересното е, че през миналата седмица и двамата спечелиха титла - австралиецът тази във Вашингтон, докато руснакът победи на турнира в Лос Кабос, Мексико. Освен това Медведев защитава и титлата си в Монреал.

Към втория кръг на "Мастърс" турнира продължава и хърватинът Марин Чилич. Полуфиналистът от "Ролан Гарос" се справи със сънародника си Борна Чорич с 6:3, 6:2 за малко повече от 80 минути игра. 

Във втория кръг Чилич ще срещне руснака Карен Хачанов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини