Петима тенисисти с шанс да бъдат №1 след US Open



23-08-2022 12:52 | Станко Димов

Даниил Медведев ще започне участието си на US Open като водач в ранглистата, но цели петима тенисисти ще имат шанса да бъдат №1 след края на последния за сезона турнир от Големия шлем. 

В полпозишън да оглави класацията се очертава да бъде Рафаел Надал. Испанецът, който по-рано през годината спечели титлите от Australian Open и „Ролан Гарос“, за последно беше №1 в света на 2-ри февруари 2020. Конкуренция на Матадора за първата позиция ще бъдат Даниил Медведев, Стефанос Циципас, Карлос Алкарас и Каспер Рууд. 

Надал не участва на US Open миналата година и съответно няма да защитава никакви точки този сезон. Когато шампионът от миналата година Даниил Медведев „освободи“ 2000 точки от актива си в лайф класацията, Надал ще излезе като №1 във виртуалното класиране с 5630 точки. 

36-годишният левичар ще има преднина от 590 точки пред Александър Зверев, който няма да има шанс да атакува първото място в света, защото ще пропусне тазгодишното издание на US Open заради контузия. Медведев, който е лидер в класирането от 13 юни, ще изостава от Рафа със 745 точки.

Медведев, Циципас, Алкарас и Рууд ще се нуждаят най-малко да се класират за финал на US Open, за да бъдат №1 след турнира. 

Циципас ще започне участието си в Ню Йорк с увереност в силите си, след като достигна до финал в Синсинати преди дни. Гръцкият тенисист не е прескачал третия кръг в последните си четири участия във „Флашинг Медоус“.

Алкарас, който победи Циципас по пътя към четвъртфиналите в Ню Йорк миналата година, може да стане най-младият тенисист, който достига до №1 в света. Испанецът е едва на 19 години и може да счупи постижението на 20-годишния Лейтън Хюит от 2001 година. 

Рууд пък ще има възможността да стане първият норвежец, достигал до №1 в света.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини