Световният №10 потвърди участие на Sofia Open 2022



Световният №10 потвърди участие на Sofia Open 2022
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
29-08-2022 16:05 | Tennis24.bg

Невероятните новини около участниците на Sofia Open 2022 продължават! Часове след като голямата звезда на българския тенис Григор Димитров обяви завръщането си пред родна публика, тенисист от Топ 10 на световната ранглиста потвърди появата си в „Арена Армеец”. Хуберт Хуркач ще участва на седмото издание на турнира от сериите ATP 250 от 25 септември до 2 октомври.

Хуберт Хуркач е рекордьор по ранкинг в историята на полския тенис. 196-сантиметровият гигант е No10 в актуалния вид на световната ранглиста, което е с място под абсолютният му връх, датиращ от ноември миналата година. Хуркач е петкратен шампион на сингъл в турнири на ATP, като най- престижната от тях дойде в Маями през 2021-а. През юни стана шампион на престижната надпревара на трева в Хале, като на финала размаза световния No1 Данийл Медведев за само 63 минути. Любопитно е, че Хуркач е последният тенисист, побеждавал Роджър Федерер. Това се случи в четвъртфинала на миналогодишния „Уимбълдън”.

Хуркач е седмото име от световния тенис елит, което заяви участието си на българска земя. В седмото издание на Sofia Open ще играят двама бивши шампиони – Григор Димитров и италианската сензация Яник Синер. Участието си заяви и един от най-големите шоумени в тура и финалист от миналогодишното издание - Гаел Монфис. В България пристига и носителят на три титли от „Големият шлем“ Стан Вавринка. Ще играе също шампионът от „Мастърс”-а в Монреал този месец Пабло Кареньо Буста, а в София ще видим и още една италианска звезда на бъдещето и актуален член на топ 30 в света - Лоренцо Музети, спечелил наскоро титлата на ATP 500 турнира в Хамбург. 

Така Sofia Open 2022 за пореден път се превръща в един от най-силните турнири от сериите ATP 250, а българската публика ще има шанса да гледа на живо сериозен брой от най- добрите в света.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини