Надал се завърна на US Open с победа



31-08-2022 08:07 | Tennis24.bg

Рафаел Надал записа победа в първия си мач на US Open от 2019-та година насам. Рекордьорът по титли от Големия шлем надви 198-ия в света Ринки Хиджиката от Австралия с 4-6, 6-2, 6-3, 6-3 в мач от първия кръг на Откритото първенство на САЩ.

При последното си участие в Ню Йорк преди три години Надал спечели титлата, след което пропусна следващите две издания на надпреварата, а тази нощ записа 20-та поредна победа в турнирите от Големия шлем от началото на сезона. "Чакането беше дълго. Имаше моменти, в които си мислех, че няма да мога да се върна тук. Но ето ме, супер щастлив съм. Вечерните сесии в Ню Йорк нямат равни на себе си", сподели Надал след първия си мач във Флъшинг Медоус от 1087 дни насам.

Успехът за Рафа не дойде лесно, след като 21-годишният Хиджиката направи единствения пробив в първия сет, за да го вземе с 6-3, но след това 15 години по-възрастният испанец вдигна оборотите и реализира четири пробива, за да стигне до успеха след малко над три часа игра. "Няма как нещата да са перфектни, когато не играеш често, когато се завръщаш от контузия. Трябва да бъда смирен и да приема, че ще страдам в мачовете. Надявам се след два дни да играя по-добре", коментира четирикратният шампион.

За Надал предстои среща със стар познайник - Фабио Фонини от Италия, който постигна осмия обрат от 0-2 в кариерата си, за да победи руснака Аслан Карацев с 1-6, 5-7, 6-4, 6-1, 6-4. Надал и Фонини са играли 17 пъти помежду си, като испанецът води с 13-4.

Третият поставен в схемата Карлос Алкарас започна с чиста победа над Себастиан Баес и ще се изправи срещу друг аржентинец във втория кръг - Федерико Кория. Победи в първи кръг записаха още Яник Синер, Хуберт Хуркач, Диего Шварцман, Джон Иснър, Марин Чилич, Андрей Рубльов и Денис Шаповалов. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини