Надал се справи с Фонини в четири сета



02-09-2022 10:52 | Tennis24.bg

Рафаел Надал се класира за третия кръг на Откритото първенство на САЩ, след като победи италианеца Фабио Фонини с 2-6, 6-4, 6-2, 6-1 във втория си мач в Ню Йорк. Носителят на 22 титли от Големия шлем започна слабо двубоя и изостана в резултата, но подобно на срещата си с Ринки Хиджиката в първия кръг, взе следващите три сета, за да стигне до успеха.

Опитният Фонини доминираше в първия сет и проби два пъти за 6-2. Надал продължи да прави много грешки и в началото на втората част, като отново изгуби подаването си и изостава с 2-4, но след това Рафа намери играта си и взе 16 от следващите 19 гейма, за да запише 14-та победа от 18 мача срещу този съперник.

"Може би никога не съм започвал по-слабо мач. Но това е част от играта. Трябва да остана смирен и да приема ситуацията. Последният месец не беше лесен за мен, така че знам, че подобно нещо може да се случи. Това е още един шанс за мен, жив съм след такъв мач. Това означава много", коментира четирикратният шампион след успеха, дошъл за два часа и 42 минути.

За Надал предстои нова среща със стар познайник - Ришар Гаске от Франция, който победи 32-ия поставен в схемата Миомар Кецманович в четири сета. Гаске е загубил всичките си 17 мача срещу Рафа в кариерата си.

С днешния си успех испанецът се превърна в първия тенисист, осигурил си участие във Финалите на АТП в Торино.

Победи тази нощ записаха още Карлос Алкарас, Яник Синер, Франсис Тиафо, Марин Чилич, Андрей Рубльов, Диего Шварцман и Камерън Нори. Осмият поставен Хуберт Хуркач отпадна след загуба от Иля Ивашка от Беларус в четири сета. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини