Кузманов и Лазаров получиха уайлд кард за основната схема в София



02-09-2022 16:18 | Tennis24.bg

Димитър Кузманов и Александър Лазаров ще играят в основната схема на сингъл на супертурнира Sofia Open 2022, който ще се проведе от 25 септември до 2 октомври в "Арена Армеец".  Те получиха "уайлд кард" и се включват директно в битката с част от най-големите звезди на световния тенис по време на седмото издание на надпреварата от категория ATP 250.

Възходът на Кузманов в световната ранглиста продължава - в момента 29-годишният пловдивчанин заема рекордното си 159-о място в света и продължава да се изкачва нагоре. Мико извоюва два успеха в квалификациите на US Open и остана само на крачка от влизане в основната схема. През тази година записа победи в квалификациите и на четирите турнира от "Големият шлем".Втората ракета на България се впуска за седми път с "уайлд кард" в приключението Sofia Open. През миналата година записа първата си победа в основната схема в София след обрат и престижен успех над изгряващата италианска звезда и настоящ член на Топ 30 в света Лоренцо Музети.

Александър Лазаров също ще запише рекордно класиране в ранглистата след силното представяне на "Чаланджър" турнира, провеждащ се в момента в академията на Рафаел Надал в Майорка. Това ще е шеста изява за 24-годишния Лазаров в силния ATP турнир на родна земя и общо четвърто участие в основната схема. През 2019 г. Алекс се превърна в приятната изненада за българските фенове, когато спечели квалификациите с победи над двама от фаворитите в пресявките, за да стигне до мач в основната схема срещу един от детските си идоли Фернандо Вердаско.Третият участник с "уайлд кард" на Sofia Open 2022 е носителят на три титли от "Големият шлем" Стан Вавринка. 

Списъкът с участниците в седмото издание на надпреварата е изключителен. Голямата българска звезда на световния тенис Григор Димитров ще играе отново пред българска публика. Шампионът от 2017-а се завръща в "Арена Армеец". Ще участва италианската сензация Яник Синер - двукратен No 1 в София, вдигайки трофея в последните две издания на надпреварата. Пред родна публика ще играят още един от най-атрактивните тенисисти - Гаел Монфис, актуалният No 10 в света Хуберт Хуркач, шампионът от "Мастърс"-а в Монреал Пабло Кареньо Буста, друг от големите шоумени в тура Александър Бублик, италианската звезда на бъдещето Лоренцо Музети и още много световни имена.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини