Започна Държавното първенство за мъже и жени на открито



06-09-2022 18:52 | Tennis24.bg

Днес на кортовите на ТК "Левски", гр.София започнаха мачовете от основните схеми при мъжете и жените на Държавното лично първенство по тенис на открито. Схемите са съставени от по 32 състезатели. 

Надпреварата при мъжете започна без изненади. Поставеният под номер 1 Джордж Лазаров спечели срещу Михаил Иванов с 6:4, 6:0 и във втория кръг ще срещне квалификанта Ерик Владимиров, който отстрани Александър Николов с 3:6, 7:6(5), 6:3. Вторият в схемата и миналогодишен полуфиналист Мартин Димитров, беше много убедителен и не даде дори гейм на Кънчо Недялков, "щастлив губещ" от квалификациите. Така за място на четвъртфиналите Димитров ще играе срещу Диян Недев, който елиминира Георги Мирчев с 5:7, 6:4, 6:3.

Водачката в схемата при жените Катерина Димитрова отпадна в първия кръг. Димитрова, която през зимата стана вицешампионка на страната в зала, загуби от квалификантката Елизара Янева с 3:6, 4:6. За място на четвъртфиналите 15-годишната Янева ще срещне Александра Габровска, която се справи без проблеми с Виктория Санкийска с 6:1, 6:0. Каталина Петрова пък елиминира третата поставена Никол Русева с 6:3, 6:1.

Други две от поставените отпаднаха след контузии.

Петата в схемата Полина Георгиева се отказа още в началото при 0:1 гейма срещу квалификантката Йоана Радулова, а седмата - Мила Георгиева, прекрати участие, след като загуби първия сет с 0:6 срещу Яна Кирчева.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини