Вижте официалната топка на Sofia Open



Вижте официалната топка на Sofia Open
Свързани турнири
Тагове
08-09-2022 19:38 | Tennis24.bg

HEAD ще бъде официалната топка на Sofia Open 2022. Използваният модел е добре познатият HEAD Tour, а модификацията за тазгодишното издание на надпреварата е XT. Името XT идва от MaXimized Touch. Разработването и тестването на топката отнемат повече от две години, както в лаборатория, така и на корта с професионални тенисисти.

Резултатът е отличен – топката осигурява уникално докосване и лесен контрол, благодарение на технологията Impact Encore. Според тестовете XT губи малко повече енергия при удар в сравнение с познатата Tour топка и е създадена за максимално добра игра на твърди кортове. Тя е великолепно оръжие за почитателите на въртеливите удари и с нейна помощ топспинът става разрушителен. 

Седмото издание на тенис турнира от категория ATP 250 в София е от 25 септември до 2 октомври в "Арена Армеец". Списъкът с потвърдените участници е впечатляващ. Голямата новина е завръщането пред българска публика на шампиона от 2017 г. Григор Димитров. Ще играе още един победител в София - двукратният шампион Яник Синер.

Пред погледа на родните фенове ще се изявяват още настоящият №10 в света Хуберт Хуркач, шампионът на "Мастърс"-а в Монреал Пабло Кареньо Буста, един от най-атрактивните тенисисти Гаел Монфис, носителят на три титли от "Големият шлем" Стан Вавринка, още един от шоумените в тура - Александър Бублик, италианската звезда на бъдещето Лоренцо Музети, Холгер Руне, Джак Дрейпър, Филип Краинович, Фабио Фонини, Алехандро Давидович, Николоз Басилашвили и други имена от елита на световния тенис. С "уайлд кард" за основната схема ще играят още двама българи - Димитър Кузманов и Александър Лазаров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини