Адриан Андреев и Пьотр Нестеров с уайлд кард за квалификациите на Sofia Open



09-09-2022 11:21 | Tennis24.bg

Двама българи получават "уайлд кард" за квалификациите на Sofia Open 2022. Адриан Андреев и Пьотр Нестеров ще играят в пресявките за влизане в основната схема на супертурнира от категория ATP 250, който ще се проведе от 25 септември до 2 октомври в "Арена Армеец".

21-годишният Адриан Андреев получи шанс да участва за първи път в квалификациите през 2017 г., още ненавършил 16 г. С получения "уайлд кард" за основната схема през 2018-а стана първият играч, роден през този век, участвал в основна схема на турнир от ATP тура. Андреев е бившият No2 в световната ранглиста за юноши.

На Sofia Open 2022 дебют в турнир на АТР ще направи Пьотр Нестеров. 19-годишният варненец стигна No35 в световната ранглиста за юноши през миналата година, а през тази дебютира и за националния отбор на България за Купа „Дейвис”.

Тенисът на най-високо световно ниво ще стартира още от пресявките на седмото издание на Sofia Open. Дори списъкът със заявените участници за квалификациите е изключителен. Оглавява го завръщащият се в Топ 10 в света Андрей Рубльов. 

Освен него в квалификациите влизат Марк-Андреа Хюслер (Швейцария), Джей Джей Уулф (САЩ), Душан Лайович (Сърбия), Даниел Галан (Колумбия), Нуно Боржес (Португалия), Петер Гойовчик (Германия), Тим ван Райтхофен (Нидерландия), Ян-Ленард Щруф (Германия), Юго Юмбер (Франция) и Матс Мораинг (Германия).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини