Зиновия Ванева спечели титлата на Държавното първенство



10-09-2022 15:37 | Tennis24.bg

Зиновия Ванева спечели титлата на сингъл при жените на Държавното лично първенство по тенис на открито, което се провежда на червените кортове на ТК „Левски" в София. Втората поставена в схемата Ванева победи 15-годишната квалификантка Елизара Янева след обрат с 2:6, 6:4, 6:1 във финала на надпреварата. 

Янева изигра отличен първи сет и след 6:2 в своя полза поведе срещу по-опитната Ванева, която изпитваше болки в дясната си ръка. Тинейджърката взе аванс от 3:1 гейма във втората част, но Зиновия Ванева изравни до 3:3, а след това спечели сета с 6:4. В решителния трети сет Ванева дръпна с 5:0 и с 6:1 стигна до крайния успех.

Това е втора титла на България за Ванева след триумфа в Държавното първенство по тенис на закрито през 2016 година.

„Много съм щастлива, че отново спечелих. Бях подготвена, чувствах се добре. Имах леки затруднения, проблем с ръката от прекалено натоварване, но мисля, че се справих и играх добре тактически", коментира Зиновия Ванева. „Поздравления за Елизара, играе страхотно. Даже днес мисля, че беше по-добра на корта, независимо че загуби. Нивото на първенството беше прилично", каза още Ванева.

Двете финалистки ще участват през следващата седмица на турнир за жени във Варна с награден фонд от 15 хиляди долара.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини