Първи за България турнир под егидата на „Babolat” ще се проведе в Габрово



15-06-2011 00:35 | Николай Драгиев

Между 18 и 25 юли, на кортовете в ТК ”Габрово”, ще се проведе първия за България “Tennis Lifestyle EXPERIENCE” турнир за младежи и девойки ( до 14г. и до 16г.) под егидата на „Babolat”. 

Турнири от подобен характер се организират вече над 30 години, като по този начин те позволяват създаване на разширена, целогодишна връзка на младшите тенисисти, както и достъпа им  до редица предимства, сред които осигуряване на възможността за по-тясно и трайно сътрудничество със специалисти и спонсори.

Турнирът ще се проведе и в двете възрастови групи, както при момчетата така и при момичетата, като във всяка възрастова група участниците ще бъдат разпределени в основна схема от 24 души, от които 16 поставени и 8 квалификанта.

 

Квалификациите за влизане в основната схема на турнира ще бъдат открити. За победителите са осигурени предметни награди от „Babolat”.

Организаторите от Тенис клуб „Габрово”, GSC и „Babolat”  се надяват този турнир да се превърне не само в истински празник на спорта, но също така и в една традиция, която да привлича все повече млади хора към кортовете.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини