България поведе с 2-0 победи срещу Южна Африка



16-09-2022 19:34 | Tennis24.bg

Българският национален отбор по тенис извоюва две победи в първия ден от мача срещу Южна Африка в турнира за Купа "Дейвис" и вече е само на един успех от крайната победа в двубоя от Световна група II. 

В откриващия сингъл от срещата в Националния ОББ тенис център в София лидерът на тима ни Димитър Кузманов надигра втория избор в състава на гостите Лейтън Кронйе с 6:3, 6:1 за малко повече от час. Във втория мач поединично втората ни ракета Александър Лазаров разгроми с 6:0, 6:1 водещия състезател на южноафриканците Филип Хенинг.

В първата част Алекс загуби само три точки на свой сервис и осъществи три пробива в подаването на съперника. В шестия гейм Хенинг отрази първия сетбол и премина три пъти през равенство, но все пак беше безсилен срещу стабилното посрещане на българския тенисист, който поведе с 1-0 само за 27 минути.

Вторият сет се разви по аналогичен сценарий. Лазаров осъществи брейк още в първия сервис гейм на противника, обръщайки го от 40:15 и окончателно го пречупи психически. Хенинг взе почетния си гейм при 5:0 аванс за нашия национал, който приключи двубоя с втория си мачбол след общо 49 минути игра.

Двубоят между България и РЮА ще продължи утре от 11:00 ч. със срещата на двойки. За нея са заявени Александър Донски и Пьотр Нестеров срещу Лейтън Кронйе и Рейвън Клаасен, но капитаните Валентин Димов и Кристо ван Ренсбург имат право да сменят някого от играчите.

Във вторите мачове на сингъл трябва да играят помежду си първите ракети Кузманов и Хенинг и след това вторите - Лазаров и Кронйе. И в тези двубои може да настъпят промени, в зависимост от развоя на резултата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини