Жребият за Sofia Open е факт, вижте съперниците на тримата българи в основната схема



24-09-2022 14:25 | Tennis24.bg

Тримата български тенисисти, които започват участието си директно в основната схема на Sofia Open 2022, научиха съперниците си на старта. Григор Димитров, шампион в турнира от 2017 г., е поставен под №3 и ще се включи директно от втория кръг, където ще срещне спечелилия двубоя Микаел Имер (Швеция) – Иля Ивашка (Беларус). Димитров е в половината на двукратния шампион и поставен под №1 в схемата Яник Синер (Италия), като дуел помежду им е възможен на полуфиналите.

В горната част на схемата е и трикратният победител в турнири от Големия шлем – Стан Вавринка. Опитният швейцарец ще срещне на старта Фабио Фонини (Италия) в истински блокбъстър. Спечелилият класиката ще играе на осминафиналите срещу Фернандо Вердаско (Испания) или Николоз Басилашвили (Грузия).

Димитър Кузманов и Александър Лазаров, които участват в основната схема с „уайлд кард“, попаднаха в долната половина на схемата. Кузманов ще играе срещу тенисист от квалификациите в първия кръг, а при победа на осминафиналите ще срещне Джак Дрейпър (Великобритания) или Душан Лайович (Сърбия).

Лазаров ще играе на старта срещу чеха Иржи Лехечка, а при победа ще си гарантира двубой с №4 в схемата Лоренцо Музети (Италия), който почива на старта.

Поставен под №2 в схемата е Пабло Кареньо Буста (Испания), който ще започне участието си в турнира с двубой срещу Марк-Андреа Хюслер (Швейцария) или тенисист от квалификациите.

Седмото издание на Sofia Open започва в неделя със срещи от квалификациите. Те ще продължат и в понеделник, когато ще се изиграят и няколко двубоя от първия кръг на основната схема.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини