За втора поредна година Сепи победи Донски в квалификациите в София



25-09-2022 15:01 | Станко Димов

Александър Донски загуби двубоя си от първия кръг на квалификациите на Sofia Open 2022. 24-годишният българин отстъпи с 4:6, 2:6 пред опитния италианец Андреас Сепи. Така за втора поредна година именно Сепи спира Донски в пресявките в София, след като го победи във втория квалификационен кръг през 2021 г. 

Донски започна отлично срещата и след ранен пробив поведе с 2:0 гейма. Отговорът на Сепи не закъсня и той успя бързо да навакса изоставането и да изравни за 2:2. В шестия гейм Донски получи отличен шанс да пробие отново повеждайки с 40:0, но Сепи отрази и трите последователни брейк-пойнта, след което съхрани подаването си. Ключов момент в сета се оказа деветия гейм, когато опитният италианец проби за 5:4, след което със сервис на своя страна си гарантира откриващия сет. 

Силната серия на Сепи се пренесе и в началото на втората част, която започна с два пробива и преднина 3:0. В този момент Донски повика медицински таймаут заради болки в гърба. След подновяването на играта Сепи взе шести последователен гейм, след което Донски прекъсна серията му и намали изоставането си на 1:4 гейма. До края на срещата 38-годишният италианец не допусна колебания и подпечата класирането си за финалния кръг на квалификациите. 

В спор за място в основната схема Сепи ще се изправи срещу победителя от двубоя Джофри Бланшено (Франция) – Робин Хаасе (Нидерландия). 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини