Синер: Присъствието на Григор Димитров променя нещата, надявам се да покажа най-добрата си версия



Синер: Присъствието на Григор Димитров променя нещата, надявам се да покажа най-добрата си версия
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
25-09-2022 16:27 | Tennis24.bg

Шампионът от последните две години Яник Синер се завърна на Sofia Open 2022 и ще опита да атакува хеттрик от трофеи. На официалната си пресконференция италианецът сподели, че се вълнува отново да бъде в България и изтъкна, че тази година турнирът ще е различен заради присъствието на Григор Димитров. Ето още какво каза Синер при срещата с медиите: 

Яник, как се чувстваш като двукратен шампион от Sofia Open и имаш ли достатъчно място у дома за трети трофей от София?
За мен това е едно специално място. Тук спечелих първата си титла и винаги се завръщам с удоволствие да играя. Тази година компанията е доста по-сериозна. Григор Димитров е в надпреварата, също така и Кареньо Буста, който имаше силни резултати през сезона. За мен винаги е удоволствие да играя в София. 

В България казваме „Три пъти за щастие“. Готов ли си за трети трофей тук?
Това е много далечна перспектива. Когато започна участието си в турнир, първата ми задача е да се концентрирам върху първия двубой. Ако го спечеля – страхотно, продължаваме напред. Ако не – явно не е била моята година. Една от основните ми цели в София е да дойда и да докажа, че играя по-добър тенис от миналата година. Основната ми цел е да се развивам и да играя все по-добър тенис с всяко следващо участие. Знам, че публиката в София ме харесва, усещам любовта и наистина ще играя тук с удоволствие. 

Кой Яник е по-силен? Шампионът от 2020 г., шампионът от 2021 г. или дошлият за титлата Яник Синер през 2022 г.?
Надявам се тазгодишната версия да е най-добрата. Когато имаш повече време за сравнение между първата и третата ми проява тук, мога да направя сравнение. Тази година сервирам по-добре, удрям по-добре топката. Надявам се, че тази версия ще бъде най-добрата. Другото, което ми направи впечатление е централния корт, трибуните са променени, тъй като тази година няма ограничение на публиката и ще имаме нов вид на трибуните. Моята цел е във всеки един турнир да показвам най-доброто, на което съм способен. 

Вече спомена, че турнирът е по-различен заради участието на Григор Димитров. Какво е мнението ти за най-добрия български тенисист и конкретно за евентуалния полуфинал Яник Синер – Григор Димитров, финал преди финала?
Всички знаят големите успехи и големите титли, които Григор Димитров е спечелил на корта. За турнир като този в София е важно най-добрият тенисист на страната да участва. Григор Димитров е обичан от публиката и съм сигурен, че е идол на мнозина. С него имаме страхотни взаимоотношения извън корта, но за полуфинал между мен и него е прекалено рано да се говори. Ще видим как ще протече седмицата. За момента концентрацията ми е само за двубоя от първия кръг.  

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини