Ивашка и Юмер пръснаха топчето, победителят се натресе на Григор Димитров във втория кръг



26-09-2022 23:48 | Tennis24.bg

Григор Димитров ще се изправи срещу Иля Ивашка (Беларус) в сряда от 18:00 часа в среща от втория кръг (осминафинал) на Sofia Open 2022! Двубоят между двамата стана факт, след като 28-годишният представител на Беларус победи Микаел Юмер (Швеция) на старта в София със 7:6 (8), 4:6, 7:5. Това се превърна и най-дългия мач в историята на Sofia Open – 3 часа и 22 минути! Досегашният рекорд се държеше от Джон Милман и Жил Симон, които през 2020 г. играха 3 часа и 15 минути!

„Щастлив съм, беше луд мач, никога не съм играл по-дълъг трисетов мач в кариерата си. Беше супер ментален двубой и съм щастлив, че продължавам напред. Благодаря на всички, които останаха до толкова късно. Явно много обичате тениса“, каза Ивашка в интервюто на корта.

Относно двубоя с Григор Димитров в сряда, Ивашка каза следното: „Ще има много повече хора и те ще го подкрепят. Аз ще дам най-доброто от себе си и ще се опитам да се наслаждавам на момента. Не знам какво да очаквам, той играе у дома, цялото напрежение ще бъде върху него“.

Димитров и Ивашка ще се срещнат на корта за трети път. Миналата година те играха два пъти и си размениха по един успех. Димитров се наложи на червените кортове в Женева (Швейцария) с 6:4, 6:4, но няколко седмици по-късно Ивашка взе реванш и победи първата ракета на България с 6:2, 7:6 (4) на твърдите кортове във Вашингтон (САЩ).

Конкретно в София Ивашка играе за втори път. Той дебютира в турнира миналата година, когато записа победа на старта, но заради контузия не излезе за двубоя си от втория кръг. Димитров също участва за втори път. При дебюта си през 2017 г. той спечели трофея.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини