Кузманов отстъпи пред Юмбер в здрава битка на старта на Sofia Open



27-09-2022 20:45 | Tennis24.bg

Димитър Кузманов отпадна на старта на Sofia Open 2022. Националът на България за Купа „Дейвис“ отстъпи с 6:7 (4), 4:6 пред преминалия през квалификациите Юго Юмбер (Франция) след близо два часа и половина равностойна битка в „Арена Армеец“. Кузманов повеждаше с ранен пробив и в двата сета, като в тайбрека на първата част имаше и преднина 4-2 точки, но не успя да пребори съпротивата на левичаря от Франция, който вече е с шест последователно спечелени сета в турнира. 

Димитър Кузманов записа изключително силен старт на срещата и успя да пробие рано, след което и да затвърди за преднина 3:0 гейма. Нещо повече, пловдивчанинът стигна до точка за още един пробив, но Юмбер успя да се измъкне от деликатната за него ситуация и спечели подаването си за 1:3. 

Французинът успя на свой ред да пробие началния удар на опонента си, след което изравни за 3:3 гейма. В следващите минути играта беше изключително равностойна, като почти във всеки гейм се стигаше до равенство. Стигна се до тайбрек, в който Кузманов поведе с 4:2 точки, но следващите 5 разигравания бяха за Юмбер, който след 1:32 часа успя да затвори сета в своя полза. 

Втората част също започна с ранен пробив на Кузманов, който той затвърди с гейм на 0. Това беше и първият случай от началото на двубоя, в който някой от играчите печели гейм на 0. 

В осмия гейм Юмбер стигна до 3 последователни точки за връщане на пробива. Кузманов отрази първата, но при втората прати топката в аут и резултатът бе изравнен. Впоследствие Юмбер нанесе още един пробив и си подпечата място на осминафиналите, където ще срещне Ян-Ленард Щруф (Германия) или Душан Лайович (Сърбия). 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини