Щруф и Майхжак са четвъртфиналисти в София



Щруф и Майхжак са четвъртфиналисти в София
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
29-09-2022 15:07 | Tennis24.bg

Ян-Ленард Щруф и Камил Майхжак заслужиха място на четвъртфиналите на Sofia Open 2022. В сблъсък между двама квалификанти, германецът Щруф се наложи с убедителното 6:3, 6:1 над Юго Юмбер (Франция). Двубоят продължи 61 минути, в които Щруф успя да осъществи общо 4 пробива, като в същото време не допусна нито един брейк-пойнт на собствен сервис.

Това беше първи успех за Щруф срещу левичар от началото на сезона. В спор за място на полуфиналите 32-годишният германец ще премери сили с четвъртия поставен в основната схема Лоренцо Музетио (Италия).

Място във финалната осмица в София намери и Камил Майхжак. Полякът загуби първия сет в двубоя си срещу осмия поставен Оскар Оте (Германия), но успя да осъществи пълен обрат – 4:6, 6:2, 6:4.

С успеха днес Майхжак изравни постижението си от миналата година, когато също достигна до четвъртфиналите в София, където беше спрян от Филип Краинович (Сърбия). В спор за място на първи полуфинал в надпреварата полякът ще играе с победителя от срещата Марк-Андреа Хюслер (Швейцария) – Пабло Кареньо Буста (Испания).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини