Австралиец обърна Вердаско и заслужи място на четвъртфиналите



29-09-2022 22:03 | Tennis24.bg

Александър Вукич зае последното свободно място на четвъртфиналите на Sofia Open 2022. 26-годишният австралиец направи впечатляващ обрат срещу опитния испанец Фернандо Вердаско и го победи с 1:6, 6:4, 6:3 след 1:49 часа игра. 

Вукич изпитваше сериозно затруднения с настройките в играта си в откриващия сет, който загуби с 1:6 и в който допусна цели 3 пъти да загуби подаването си.

През втората и третата част обаче австралиецът не даде на Вердаско дори са стигне до точка за пробив, като от своя страна успя 3 пъти да се справи с подаването на испанеца – веднъж във втория и два пъти във финалния трети сет. Мачът завърши с пробив, макар Вердаско да водеше в гейма с 40:0. 

„В началото на срещата не започнах добре, но с течение на двубоя коригирах играта си. Вълнувам се, че продължавам напред“, каза Вукич в интервюто на корта. 

На четвъртфиналите австралиецът ще срещне шампионa от последните две издания Яник Синер, който по-рано през деня записа 10-ата си последователна победа в София (10-0). 

„Нямам какво да губя, ще играя срещу страхотен играч. Надявам се да покажа най-доброто от себе си“, каза Вукич. За него това ще бъде втори четвъртфинал в световния тур през сезона.   

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини