Синер: Мога да се гордея с това, което постигнах в София



Синер: Мога да се гордея с това, което постигнах в София
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
29-09-2022 22:54 | Tennis24.bg

Поставеният под №1 в основната схема Яник Синер се класира за четвъртфиналите на Sofia Open. Италианецът, който е шампион от последните две издания на турнира, се наложи с 6:3, 6:4 над Нуно Боржес (Португалия) след близо час и половина игра. Победата е 10-та последователна за Синер в София (10/0) и общо 44-та от началото на сезона. Ето какво каза той на пресконференцията след мача:

10-та поредна победа в София. Изглежда, когато видиш надписа „София“ на корта, чувстваш, че няма начин да загубиш?
Не не. Със сигурност е хубаво да се върна. Първият мач никога не е лесен. Особено срещу играч, който вече е играл няколко мача тук. Мисля, че мога да се гордея с първия си мач. Надявам се, че мога да повиша нивото си за следващия кръг. Но, да, изпитвам положителна енергия, положителни чувства. Ще видим какво ще стане по-нататък.

Какво е различното, когато усетиш любовта на българските фенове. Превърна се в един от любимците на публиката в София.
Хубаво е. За мен тази година е по-специална от миналата, защото миналата година залата беше празна. Тази година има фенове, така че усещам добрата енергия. Както казах на корта – благодаря на всички, че дойдоха. Надявам се да ми помогнат за следващия кръг. Мисля, че всеки турнир е специален, когато има публика и очевидно за мен винаги е много хубаво да се връщам на този турнир и е много хубаво да имаш публиката зад себе си.

Коя е най-положителната страна на работата с Дарън Кейхил? Как ви действа това, че той не е тук в момента и работите от разстояние?
Първо – той е много добър човек. Има много опит. Мисля, че между него и Симоне и целия ми отбор  има добра хармония. Всеки знае какво трябва да прави. Със сигурност той е най-опитната част от моя екип, работил е с различни играчи в миналото – мъже и жени. Много съм горд, че той се присъедини към нас. Мисля, че е много важен за мен, защото, особено преди важни мачове, знае как да говори с мен, давайки ми допълнително увереност, от която понякога   се нуждае един играч. Както казах, с него и Симоне – Симоне е по техническите и тактическите въпрос… Но да – всички заедно са добър екип. И най-важното е, че ни е приятно да сме заедно, да си говорим всеки ден.

Какви са целите ви до края на сезона?
Със сигурност – най-доброто нещо е да играеш възможно най-много мачове. Това е най-доброто за всеки играч. Знам, че мога да играя добре в турнирите на закрито – показах го миналата година, а също и преди две години. За мен най-важното е да се опитам да се развия и да се подготвя за следващата година. Опитвам се да работя много физически. Надявам се да имам добър край на годината. Не обичам да говоря за бъдещето. Да видим какво ще се случи, но със сигурност подобрих играта си през последните няколко месеца и това е целта за следващите няколко месеца. А за класирането и финалите в Торино – ще видим какво ще стане.

Как се чувстваш сега?
Днес се чувствах добре на корта. Физически. Тичах бързо. Координацията ми също беше добра. Да видим в следващия кръг как ще се чувствам. Освен това вчера се чувствах добре, умът ми беше готов да играе на сто процента.

Това ли е турнирът, в който се чувствате най-комфортно?
До сега – да. Но както казах, всеки мач, който играеш, е труден. Трябва да си на сто процента физически и психически готов, и трябва да подхождаш по правилния начин. Във всеки мач има някакви трудности на корта. Но работата е там, че трябва да намериш решение, което се опитвам и да правя във всеки мач, в който играя. Както казах – тук е специално място за мен – тук спечелих първия си турнир. Миналата година играх добре. Мисля, че мога да се гордея с това, което направих тук. Така че се надявам да мога да продължа.

Снимка: Sofiaopen.bg/LAP.BG

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини