Яник Синер продължава да доминира на Sofia Open



30-09-2022 19:47 | Станко Димов

Шампионът от последните две години Яник Синер се класира за полуфиналите на Sofia Open 2022. Поставеният под №1 в схемата победи с 6:2, 6:3 Александър Вукич (Австралия) в третия двубой от програмата за деня. Срещата в „Арена Армеец“ продължи 80 минути, а след нейния край серията последователни победи на Синер в турнира се увеличи на 11. 

Италианецът имаше сериозни затруднения в откриващия гейм, който продължи близо 10 минути и в който трябваше да отразява четири точки за пробив. След като взе подаването си и откри резултата, Синер намери правилните настройки и постепенно наложи пълен контрол на корта. От 2:2 в първия сет той записа серия от 7 последователни гейма - 6:2, 3:0. До края на срещата Синер загуби веднъж подаването си, но нямаше проблем да си подпечата успеха. 

„Благодаря на всички, че дойдоха да гледат двубоя. За мен това е специално място, специален турнир. В следващия кръг ще играя срещу тежък съперник, така че се надявам да подобря нивото си“, коментира в интервюто на корта щастливият победител.

В спор за място на трети пореден финал в София Синер ще срещне победителя от последния четвъртфинален двубой межди Иля Ивашка (Беларус) и петия поставен Холгер Руне (Дания).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини