Вторите поставени спечели титлата на двойки на Sofia Open



02-10-2022 16:07 | Tennis24.bg

Бразилецът Рафаел Матос и испанецът Давид Вега Ернандес са новите шампиони в надпреварата на двойки на Sofia Open. На финала вторите поставени осъществиха обрат срещу германския тандем Фабиан Фалер / Оскар Оте – 3:6, 7:5, 10-8 след 1:37 часа игра.

Първият сет беше решен със серия последователни пробиви в самия край, победител от която излязоха Оте и Фалер. Още в началото на втората част Матос и Вега Ернандес взеха превес и осъществиха ранен пробив, но сервирайки за сета допуснаха връщане на брейка и изравняване на резултата. В самия край вторите поставени направиха нов пробив и след 7:5 пратиха изхода на финала в шампионски тайбрек. В него Оте и Фалер имаха преднина 8-6 точки, но последните 4 разигравания бяха на сметката на Матос и Вега Ернандес, с което те се поздравиха с четвърти общ трофей при дуетите.

„Преди всичко искам да поздравя победителите, те направиха чудесен двубой. Продължавайте в същия дух“, каза в интервюто на корта Фабиан Фалер. „Също искам да благодаря на моя партньор Оскар, с който стигнахме до първия си финал откакто играем заедно. Не успяхме да спечелим титлата днес, но се надявам, че следващия път ще успеем. Надявам се да се завърнем тук следващата година“, добави германецът.

„Благодаря на Давид, че бяхме тандем в пореден турнир. Поздравления за Оскар и Фабиан, направихте страхотна седмица и стигнахте до първия си финал. Благодарности на целия турнир, седмицата беше страхотна за нас. Надявам се, че догодина пак ще дойде“, каза от своя страна бразилецът Матос.

Всички шампион на двойки на Sofia Open: 
2022: Рафаел Матос (Бразилия) / Давид Вега Ернандес (Испания)
2021: Джони О‘Мара (Великобритания) / Нийл Скупски (Великобритания)
2020: Джейми Мъри (Великобритания) / Нийл Скупски (Великобритания) 
2019: Юрген Мелцер (Австрия) / Никола Мектич (Хърватия)
2018: Робин Хаасе (Нидерландия) / Матве Миделкооп (Нидерландия)
2017: Виктор Троицки (Сърбия) / Ненад Зимонич (Сърбия)
2016: Уесли Коолхоф (Нидерландия) / Матве Миделкооп (Нидерландия)

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини