Донски се класира за втория кръг на ITF турнира в Санта Марина



04-10-2022 15:19 | Tennis24.bg

Александър Донски се класира за втория кръг на турнира за мъже от веригата ITF World Tennis Tour на кортовете на Тенис център Санта Марина. Това е първи от трите поредни турнира за мъже в Санта Марина с награден фонд от по 15 хиляди долара и носещи точки за ранглистата на ATP.

Донски се справи с румънеца Дан Александру Томеску с 6:4, 7:6(3) на твърдите кортове в комплекса "Санта Марина". Българинът, който пласира 7 аса, навакса брейк пасив и с три поредни гейма взе първия сет. Във втората част до пробиви не се стигна, а в тайбрека Донски доминираше, за да стигне до успеха след 112 минути игра.

Така за място на четвъртфиналите той ще срещне номер 1 Богдан Бобров, който елиминира с 6:7(5), 6:0, 6:2 участващия с "уайлд кард" 18-годишен дебютант в състезанията на ITF Динко Динев.

Друг българин с покана от организаторите Самуил Конов отпадна на старта на основната схема след поражение от петия в схемата Роберт Стромбакс (Латвия) с 0:6, 1:6.

Утре още осем българи ще играят срещите си от първия кръг. Три от мачовете ще са изцяло български. Симеон Терзиев ще играе срещу Илиян Радулов, Джордж Лазаров срещу Пьотр Нестеров. а Мерт Рамадан срещу Янаки Милев.

Габриел Донев ще играе срещу Доминик Речек от Чехия, а Симон Антъни Иванов срещу №8 в схемата Николае Фрунза от Румъния.
 
Тези турнири са поредната отлична възможност за българските тенисисти да трупат както точки за международните ранглисти, а също така и състезателен опит в своята страна.
 
Санта Марина e дългогодишен партньор на Българската федерация по тенис и успешното сътрудничество продължава и сега. Това са и поредните състезания от традиционно богатия календар в Санта Марина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини