Серина: Близо съм до най-добрата си форма



16-06-2011 13:19 | Станко Димов

Бившата номер 1 в света Серина Уилямс изрази задоволството си от завръщането си на корта. Както е известно американката се включи на турнира в Ийстбърн, където изигра два мача – с Цветана Пиронкова и Вера Звонарьова. След като победи първата ракета на България в три сета, Уилямс отстъпи в три на рускинята, въпреки че бе на 4 точки от победата.


„Направих два добри мача. Не мога да не бъда щастлива от играта, която показах. Сега остава да направя следващата крачка и да продължа напред”, коментира Серина Уилямс, която другата седмица ще защитава титлата си от Уимбълдън.


„Не бях играла близо година и в момента изпитвам леки болки след двата мача. Това обаче е повече от нормално след срещи на тревна настилка. Сигурна съм, че следващата седмица (на Уимбълдън) ще се чувствам още по-добре на корта”, закани се по-малката от сестрите Уилямс.

 

„Радвам се, че всичко отново работи, че отново съм на корта. Винаги съм приемала предизвикателствата на големите турнири и това не се е променило. В Ийстбърн нямах за цел да се подготвя конкретно за Уимбълдън. Радвам се на всяка седмица, в която играя. Ще бъда доволна както на Уимбълдън, така и в дните ми до края на кариерата”, сподели философски Уилямс.


"Знам си възможностите и тепърва ще прогресирам. Именно това ми дава поводи да гледам на ситуацията оптимистично. Знам, че не съм далеч от най-добрата си форма," допълни тя.

Серина призна, че ще продължи с тренировките до Уимбълдън и ще подкрепя сестра си Винъс, която също впечатли с формата си в Ийстбърн.


Припомняме, че през последните 12 месеца Серина Уилямс изживя редица операции, които на момент можеха да се окажат пагубни за завръщането й на корта.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини