Янаки Милев се класира за втория кръг на турнира за мъже от ITF в Санта Марина



Янаки Милев се класира за втория кръг на турнира за мъже от ITF в Санта Марина
12-10-2022 18:35 | Tennis24.bg

Младата ни надежда Янаки Милев се класира за втория кръг на турнира за мъже от веригата ITF World Tennis Tour на кортовете на Тенис център Санта Марина. Така четирима българи ще играят на осминафиналите. Вчера за втория кръг се класираха Александър Лазаров, Александър Донски и Габриел Донев. Това е втори от трите поредни турнира за мъже в Санта Марина с награден фонд от по 15 хиляди долара и носещи точки за ранглистата на ATP.

 

18-годишният Милев се наложи със 7:6(4), 7:6(3) над сънародника си Симеон Терзиев в мача между двамата участващи с "уайлд кард". Двубоят продължи 2:20 часа, а двамата си размениха по един пробив и в двата сета. За място на четвъртфиналите Милев ще се изправи срещу квалификанта Габриеле Могини (Швейцария).

 

15-годишният Александър Василев днес претърпя поражение от квалификанта Драгош Петре Попянга (Румъния) с 6:1, 4:6, 1:6 в дебюта си в основната схема на състезание от сериите "Фючърс". Младокът стартира силно и даде само гейм на съперника си в първия сет, но във втората част допусна решаващ късен пробив и Попянга изравни. Румънецът доминираше в третия сет реализира пълен обрат.

 

Трима българи записаха победи на двойки и достигнаха до четвъртфиналите.

Габриел Донев и Симон Антони Иванов, поставени под номер 4, надделяха над Игнаси Де Хеновер (Испания) и Обрад Марковски (Република Северна Македония) с 6:7(3), 6:4, 10-4.

Александър Донски и Владислав Орлов (Украйна), водачи в схемата, пък се справиха с Адмир Календер (Хърватия) и Макс Касниковски (Полша) с 6:2, 7:6(5).

 

Тези турнири са поредната отлична възможност за българските тенисисти да трупат както точки за международните ранглисти, а също така и състезателен опит в своята страна.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини