Даря Шаламанова е четвъртфиналистка на турнира за жени в Санта Марина



Даря Шаламанова е четвъртфиналистка на турнира за жени в Санта Марина
13-10-2022 16:21 | Tennis24.bg

Квалификантката Даря Шаламанова се класира за четвъртфиналите на турнира от веригата ITF World Tennis Tour на кортовете на Тенис център Санта Марина. Това е втори от трите поредни турнира там с награден фонд от по 25 хиляди долара. Надпреварата носи точки за ранглиста на WTA. Турнирите в Санта Марина ще продължат до 23 октомври.

 

19-годишната Даря Шаламанова победи с 6:4, 4:6, 6:3 втората поставена Деа Харджелаш от Босна и Херцеговина в мач продължил 1 час и 53 минути. Това е четвърта поредна победа за българката на турнира.

Шаламанова направи ранен пробив и удържа аванса си до края на първия сет, а във втората част отново реализира брейк в началото, но допусна обрат. Тя все пак стигна до успеха, след като взе четири от последните пет гейма в решаващата трета част на двубоя.

Така българската заработи 9 точки за световната ранглиста и 672 долара, в търсене на втория си полуфинал през сезона в състезанията на ITF ще се изправи утре срещу Зейнеп Сьонмез (Турция).

 

За съжаление други две българки допуснаха загуби днес.

Държавната шампионка на открито за този сезон Зиновия Ванева загуби от Кристина Дмитрук (Беларус) с 1:6, 0:3 и отказване заради болки в дясната ръка, а 15-годишната националка Йоана Константинова беше елиминирана от осмата поставена Илона Гиороайе (Румъния) с 3:6, 1:6.

 

В надпреварата на двойки българското участие приключи на четвъртфиналите.  Сестрите Елеонор и Вержини Чакърови паднаха от поставените под номер 1 рускини Даря Астахова и Ирина Хромачова с 1:6, 5:7, а Гергана Топалова и Андрия Присъкариу (Румъния), четвърти в схемата, претърпяха поражение от туркинята Айла Аксу и Илона Гиороайе с 2:6, 1:6.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини